Росія допомогла Онищенку влаштувати інформатаку на українську владу

Нардеп від "Волі народу" Олександр Онищенко за сприяння російської сторони підготував масовану інформаційну атаку на українську владу

Про це під час брифінгу заявив керівник Головного слідчого управління Служби безпеки України Григорій Остафійчук, повідомляє Еспресо.TV.

"З метою ухилення від кримінальної відповідальності на території України в обмін на натуралізацію на території Російської Федерації він погодився на співпрацю з російською владою для певної дестабілізації ситуації в Україні", - зазначив Остафійчук.

За його інформацією, під час візиту до Росії Онищенко знаходився під наглядом російських спецслужб.

"Далі подвійний громадянин Онищенко готує масовану інформаційну атаку на владу в рамках стратегії, узгодженої з російською стороною", - наголосив керівник Головного слідчого управління СБУ.

Він додав, що Онищенко проігнорував аполітичну стратегію правового захисту, яку йому надав чинний Кримінальний процесуальний кодекс і запропонував адвокат.

"Він намагається створити штучне політичне забарвлення відомої вам кримінальної справи, яка розслідується Національним антикорупційним бюро", - резюмував Остафійчук.