Росія незаконно використовує бурові вишки України

Бурові вишки України у Чорному морі незаконно використовуються під прапором Російської Федерації

Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос у Facebook.

"30.11-01.12 військові прокурори спільно з офіцерами Держприкордонслужби, інших правоохоронних органів та державних структур здійснили вихід в море до Одеського газового родовища у Чорному морі. Це була складна слідча дія. Військові прокурори фіксували той факт, що належні Україні бурові платформи (як встановило слідство військової прокуратури так звані вишки Кацуб) зусиллями росіян мають змінені навігаційні дані та незаконно використовуються під прапором РФ", - написав він. 

За повідомленням Матіоса, на платформах знаходяться озброєні військові підрозділи Збройних сил Росії.  Він також додав, що у порушення встановлених міжнародних правил мореплавства російське командування на українських бурових платформах відмовилось відповідати на загальноприйнятому радіочастотному каналі на запити українських прикордонників. Крім того, російський ракетний катер, відкрито заявив, що встановлює режим плавання для інших суден.

За повідомленням Матіоса, зібрані докази посилюють позицію України у міжнародних судових процесах проти Російської Федерації.