Російським військовим офіційно дозволили збивати українські ракети біля Криму

Сили оборони Росії можуть знищити українські ракети в тому випадку, якщо ті будуть запущені в зонах біля Криму, де Київ збирається провести ракетні стрільби

Відповідне попередження Міністерства оборони Росії опубліковано в повідомленні в системі оповіщення пілотів і аеронавігаційної інформації NOTAM.

У повідомленні вказується, що попередження російського відомства було отримано "у відповідь на українські NOTAM" про встановлення заборонених зон у "зоні польотної інформації Сімферополь" і "зоні польотної інформації Одеса".

Українські попередження були видані через проведення ракетних стрільб 1 і 2 грудня, наголошується в повідомленні.

На ці повідомлення "було отримано відповідь від Міністерства оборони Російської Федераці", вказується в NOTAM. У ній наголошується, що "у разі виявлення запущених ракет в зазначеному районі" вони "будуть знищені силами повітряної оборони Збройних сил Російської Федерації".

Якщо "ракети представлятимуть загрозу російським об'єктам", то "буде здійснено удар для знищення засобів їхнього запуску", наголошується в NOTAM.

Повідомлення в системі зареєстровано під номером A3064/16. Воно діє з 9:30 UTC (11:30 за київським часом) 1 грудня 2016 року до 11:30 UTC (13:30 за Києвом) 1 грудня 2016 року.