Квартира Лещенка: НАЗК назвало подарунком знижку на апартаменти і склало протокол

Національне агентство з питань запобігання корупції завершило перевірку факту придбання народним депутатом України Сергієм Лещенком квартири в Києві

Про це йдеться в повідомленні НАЗК.

НАЗК встановило, що при покупці квартири загальною площею 192 кв. м і вартістю 7 млн ​​550 тис. гривень в новому будинку в історичному центрі Києва Сергій Лещенко отримав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником.

"Будучи на момент придбання неруxомості  народним депутатом України, тобто суб’єктом, на якого поширюються вимоги статей  23, 24 Закону України "Про запобігання корупції", Сергій Лещенко одержав подарунок, вартість якого  у 1307,43 разів перевищила мінімальну заробітну плату (загальна сума знижки склала  1 млн 801 тис. 648 гривень)", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим на Лещенка був складений протокол. Таке порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків карається накладенням штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією подарунка.

НАЗК також повідомляє, що розпочато процедуру ознайомлення Сергія Лещенка з протоколом про адміністративне правопорушення. З метою забезпечення прозорості процесу та уникнення політичних маніпуляцій народному депутату було запропоновано здійснювати відеофіксацію, від якої він категорично відмовився.

Сергій Лещенко також відмовився знайомитися з адміністративним протоколом без свого адвоката.

Зазначимо, раніше ЗМІ повідомляли, що будинок, в якому купив квартиру народний депутат Сергій Лещенко, будує партнер Сергія Льовочкіна Іван Фурсін.