У США з інкасаторського авто вкрали золото на $1,6 млн

Невідомий у Нью-Йорку (CША) вкрав із залишеного без нагляду інкасаторського автомобіля контейнер із золотом вагою в 36 кілограмів

Про це повідомляє ВВС.

Крадіжка сталася 29 вересня в одному з районів Манхеттена Мідтаун, але відомо про неї стало тільки зараз.

Викрадене золото оцінюється приблизно в $1,6 млн. У ЗМІ потрапили кадри з камер зовнішнього спостереження, на яких видно, що злочинцеві знадобилося всього 20 секунд, щоб узяти контейнер із залишеної без нагляду машини.

Через занадто важку вагу контейнера злочинець цілу годину долав відстань, на яку зазвичай витрачається близько 10 хвилин. Злодій йшов по багатолюдній вулиці, раз у раз зупиняючись, щоб перевести дихання.

Влада вважає, що він залишив Нью-Йорк і нині ховається десь в Орландо або в Майамі.

За попередньою версією поліції, чоловік просто прогулювався неподалік, коли побачив, що відкрита машина залишена без нагляду. Один з охоронців поніс за адресою доставку, а другий на хвилину відійшов до кабіни за мобільним телефоном, залишивши відкритим кузов.

"Я думаю, він просто скористався можливістю, що підвернулася, узяв вантаж і зник", - говорить детектив нью-йоркської поліції Мартін Пастор. На його думку, злочинець не знав, що саме знаходиться в контейнері.