Facebook хоче блокувати онлайн-відео за допомогою штучного інтелекту

Компанія Facebook наразі розробляє технологію на основі штучного інтелекту, яка дозволить автоматично блокувати образливі відео, які транслюються в онлайн-режимі

Про це заявив директор компанії з прикладного машинного навчання Хоакін Канделла, повідомляє Reuters.

Він зазначив, що розробники соціальної мережі вже почали тестувати якість роботи технології зі штучним інтелектом, зокрема, використовували її для того, щоб виявляти матеріали на сайті, які є образливими для користувачів. Програму також вже використовували, щоб блокувати відео з екстремістським змістом.

Тепер Facebook переходить на нову стадію тестування та перевіряє, наскільки якісно штучний інтелект може виявити дійсно неналежний контент, який передається через відео в онлайн-режимі.

"Використання штучного інтелекту для блокування такого типу відео досі знаходиться на стадії розробки, і має дві проблеми. Одна з них полягає у тому, що алгоритм комп'ютерного зору користувача (здатність програми розпізнавати зображення, які записуються) повинен працювати швидко, і я думаю, ми можемо цього досягти", - наголосив Канделла.

За його словами, друга проблема полягає у тому, щоб програма була здатна аналізувати відео у такий спосіб, щоб розуміти, які саме його елементи є пріоритетними та мають значення. Визначення цих елементів і дозволить програмі зрозуміти, чи є цей контент образливим.