Гонщик Формули-1 Ніко Росберг закінчив кар'єру після перемоги на чемпіонаті світу

Німецький пілот Формули-1 команди Mercedes Ніко Росберг оголосив про завершення кар'єри через п'ять днів після того, як виграв чемпіонат світу

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За словами 31-річного автогонщика, він завжди мріяв стати чемпіоном світу в класі "Формула-1".

"Зараз мрія збулася, я здолав цю гору, я зійшов на вершину та відчуваю безмірну вдячність до всіх тих, хто підтримував мене на шляху до цього титулу", - пояснив Росберг.

Раніше, в жовтні 2016 року Росберг третій рік поспіль виграв кваліфікацію в японській Сузуке, після чого, за його словами, став думати про завершення кар'єри після перемоги на чемпіонаті світу. 

"Перед гонкою в Абу-Дабі я вже знав, що це може бути моя остання гонка. Ця думка дозволила очистити голову від всіх переживань перед стартом. Я хотів насолодитися кожним моментом, у мене були найінтенсивніші 55 кіл у кар'єрі. В понеділок увечері я остаточно зважився піти ", - розповів гонщик.

Ніко Росберг став третім німецьким чемпіоном світу в класі "Формула-1" після Міхаеля Шумахера та Себастьяна Феттеля. Батько Ніко фінський автогонщик Кеке Росберг був чемпіоном світу в гонках Формули-1 у 1982 році.