ГПУ завершила розслідування злочинів ДАІшників проти "Автомайдану"

Генпрокуратурою завершено досудове розслідування за підозрою 17 екс-інспекторів ДАІ, яким інкримінується складання завідомо неправдивих документів - рапортів відносно учасників мирної акції протесту руху "Автомайдан"

Про це повідомляє ГПУ.

Мова йде про акцію "Автомайдану", що мала місце 29 грудня 2013 року.

Тоді ДАІшники перешкоджали "Автомайдану", складаючи проти його учасників рапорти про начебто вчинення ними адміністративних правопорушень, за ознаками злочинів передбачених ч. 1 ст. 366, ст. 340 КК України.

Двом особам начальницького складу, а саме: колишньому заступнику командира полку ДПС ДАІ ГУ МВС України в Києві та заступнику начальника управління ДАІ ГУ МВС України у Києві інкримінується організація зазначених кримінальних правопорушень саме з метою перешкодити проведенню учасниками цього руху мітингів, зборів та ходи.

На даний час стороні захисту надано доступ до матеріалів досудового розслідування. Після завершення ознайомлення, планується складення обвинувального акту та направлення його до суду, для розгляду по суті.

Крім того, за цими фактами повідомлено про підозру трьом колишнім інспекторам ДАІ та колишньому начальнику управління ДАІ ГУ МВС України в Києві, які переховуються від слідства і оголошені у розшук.