Мін'юст не призначатиме 23-річну люстраторку через осуд суспільства

Ганна Калинчук не виконуватиме обов’язки директора департаменту з люстрації, оскільки заступник міністра юстиції Ганна Онищенко категорично проти призначення особи, щодо якої виникла негативна реакція суспільства

Про це повідомила заступник міністра юстиції - керівник апарату Ганна Онищенко у Facebook.

"Ганна Калинчук не виконуватиме обов’язки директора департаменту, оскільки я категорично проти призначення особи, стосовно якої виникла настільки негативна реакція суспільства. Натомість в Департаменті працює достаньо професійних спеціалістів, яких можна тимчасово, до закінчення конкурсу, призначити в.о. директора", - заявила Онищенко.

Вона уточнила, що як керівник апарату, виступає за конструктивний підхід до вирішення будь-яких кадрових питань у кожному департаменті міністерства.

"Більше того, дії Тетяни Козаченко по нав'язуванню певної кандидатури, яка має суттєвий негативний резонанс у ЗМІ та суспільстві, сприймаю як тиск і лобіювання незрозумілих для мене інтересів", - заявила Онищенко.

Заступниця міністра сказала, що робота департаменту з питань люстрації не заблокована.

"З учорашнього дня, за новим розподілом обов'язків, департамент люстрації координує Сергій Петухов, який вже сьогодні підписував його вихідну кореспонденцію", - заявила Онищенко.