На Донбасі 1 боєць загинув, 3 поранені

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, ще троє зазнали поранень

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Еспресо.TV.

На Луганському напрямку противник порушив режим тиші в Станиці Луганській, на ділянці фронту Жовте – Кримське, та у Попаснянському районі. Між 14 та 16 годиною окупанти здійснили низку мінометних обстрілів одразу по кількох позиціях сил АТО. При цьому було випущено майже 90 мінометних мін. 

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 11 ворожих обстрілів, зокрема три із застосуванням важкого озброєння.

На Донецькому напрямку, як завжди, найгарячіше – в авдіївській промзоні. Низка перестрілок між силами АТО та окупантами відбулася вранці, вдень та ввечері. Під час обстрілів окупанти випустили по позиціях українських військ 55 мінометних мін.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося вісім ворожих обстрілів, зокрема один – із застосуванням важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку обстановка залишається без змін. Бойові дії тривають практично по всьому фронту, проте левова частка ворожих обстрілів припадає на Красногорівку та приморські рубежі.

Противник активно застосовує снайперів, міномети та бронетехніку. Особливо активність ворога зросла надвечір, коли окупанти одночасно обстрілювали декілька позицій сил АТО. У Новогригорівці відбувся потужний артобстріл з боку незаконних збройних формувань.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 23 ворожих обстріли, зокрема 10 – із застосуванням важкого озброєння.