Порошенко призначив уповноваженого з реабілітації поранених бійців АТО

Президент Петро Порошенко призначив Вадима Свириденка уповноваженим з питань реабілітації поранених учасників АТО

Таким чином очільник держави підписав указ "Про Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції, які одержали поранення, контузію, каліцтво або інше захворювання під час участі в антитерористичній операції", повідомляє його прес-центр.

Призначений на цю посаду Свириденко є колишнім санітарним інструктором медичної роти 128 окремої гірсько-піхотної бригади оперативного командування "Захід" Сухопутних військ ЗСУ, тобто має досвід роботи у медичній сфері. У відомстві зазначають, що він також користується авторитетом серед громадських організацій та організацій воїнів АТО. 

Свириденко повинен буде здійснювати моніторинг ситуації щодо забезпечення реалізації права на реабілітацію поранених учасників АТО, а також братиме участь в підготовці нормативно-правових актів, в тому числі внесенні  пропозицій щодо припинення порушень у цій сфері, удосконалення системи реабілітаційних заходів, а також налагодженні взаємодії органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань реабілітації поранених українських захисників. 

"Указом також затверджено Положення про Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції, які одержали поранення, контузію, каліцтво або інше захворювання під час участі в антитерористичній операції", - додали у відомстві.