Шуляк каже, що "Омега" шукала на Майдані снайперів-вбивць

Колишній командувач внутрішніх військ Станіслав Шуляк 20 лютого 2014 року віддав наказ спецпідрозділу "Омега" шукати тих людей, які почали стріляти в активістів Євромайдану

Про це він заявив під час відеодопиту, повідомляє Еспресо.TV.

Він відповів на запитання стосовно того, що саме він робив після того, як дізнався про початок розстрілу активістів на Майдані 20 лютого. Зокрема, що було зроблено для того, щоб уникнути цієї ситуації.

"Якщо б це залежало від мене, тобто якщо було б в моїй компетенції, то я зі свого боку зробив би все можливе, щоб люди не помирали. Коли я дізнався, що від вогнепальної зброї почали гинути люди, була віддана негайна команда спецпідрозділу "Омега" негайно встановлювати місця, звідки вели вогонь, щоб запобігти можливості використання вогнепальної зброї", - наголосив Шуляк.

Він зазначив, що як військовий вважає, що цю операцію було дуже гарно сплановано заздалегідь.

"Я можу припускати, що кожен стрілець навіть знав кількість власних пострілів і заздалегіть знав, де і з якого вікна він буде стріляти. Тому всі постріли відбулися за дуже невеликий проміжок часу, жоден постріл не повторився з вогневої позиції, з якої відбувся раніше. Це повністю звело нанівець можливість виявлення позиції, з якої вівся вогонь, а також можливість протидіяти цьому", - підсумував Шуляк.