Онищенко розповів, як витратив майже $30 млн на кампанію проти Яценюка

Нардеп Олександр Онищенко стверджує, що зміг стати народним депутатом і подолав адміністративні бар'єри після того, як заплатив високопоставленому парламентарію $6 млн, а також витратив майже $30 млн на кампанію проти Яценюка

Про це йдеться в статті видання The Independent, переклад якої опубліковано на сайті Еспресо.TV.

Онищенко стверджує, що один з високопосадовців попросив його організувати та фінансувати дискредитаційну кампанію проти колишнього прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. Кампанія, як він повідомив, коштувала приблизно 3 мільйони доларів на місяць і тривала приблизно 10 місяців. Яценюк пішов у відставку у квітні цього року після того, як його популярність стрімко впала.

Офіс президента заявив, що Онищенко намагається політизувати кримінальну справу, відкриту проти нього, та "представляє себе жертвою політичних репресій. Це мотивація для його абсолютно фальшивих звинувачень".

The Independent не змогло перевірити заяви Онищенка і не називає імен високопосадовців або посередників з юридичних причин.

Його твердження з’явилися на тлі появи занепокоєнь в ЄС, Міжнародному валютному фонді та у інших представників міжнародної спільноти, що в країні недостатньо робиться для подолання системної корупції.