Президент провів нараду щодо підтримки українського кіно

Президент Петро Порошенко провів зустріч з представниками української кіноіндустрії, де учасники зустрічі обговорили пропозиції глави держави щодо удосконалення законопроекту "Про державну підтримку кінематографії в Україні" та домовились у найкоротший термін підготувати текст нового проекту Закону

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт глави держави.

Президент нагадав, що скористався правом вето та повернув до парламенту зі своїми пропозиціями Закон України "Про державну підтримку кінематографії в Україні", прийнятий Верховною Радою України 22 вересня 2016 року.

"Мета цієї зустрічі знайти спільну точку зору і забезпечити якнайшвидшу підготовку і прийняття цього законопроекту", - наголосив Петро Порошенко.

За словами президента, надважливо, щоб сучасне українське кіно сприяло розвитку української мови, виховувало патріотизм, розповідаючи про подвиг українських героїв, які нині захищають Україну.

Петро Порошенко наголосив, що і в Адміністрації президента, і в уряді, і в парламенті прихильників прийняття цього закону більш ніж достатньо.

Учасники зустрічі висловили підтримку позиції Президента, яка була зазначена в його пропозиціях по удосконаленню Закону України "Про державну підтримку кінематографії в Україні" та посиленню підтримки  кінематографістів.

На зустрічі також був присутній голова комітету з питань культури та духовності Микола Княжицький, який заявив, що  реально протягом двох тижнів опрацювати поправки і терміново розглянути закон у Верховній Раді.

"Так що спільними зусиллями досягнемо мети", - заявив Княжицький.