До банди в Княжичах входили правоохоронці, - поліція

До складу банди, проти якої проходила фатальна спецоперація у Княжичах під Києвом, входили особи, які "мають відношення до правоохоронних органів", повідомив тимчасовий керівник Національної поліції

Про це заявив  в.о. голови Національної поліції Вадим Троян, повідомляє Еспресо.TV 

Уночі проти неділі під час перестрілки силовиків у Княжичах загинули п'ятеро з них.

За офіційною версією подій, перестрілка почалася після того, як Державна служба охорони затримала поліцейських-розвідників, помилково сприйнявши їх за грабіжників.

Президент Петро Порошенко, який провів нараду з силовиками, закликав не використовувати цю подію, щоб "влаштовувати розбірки" і дестабілізовувати політичну ситуацію, повідомляє його прес-служба.

"Ніщо не виправдовує того, що загинуло п'ятеро правоохоронців. Я сподіваюся, що в дуже короткий термін істина буде встановлена. І ті, хто винний у видачі наказів, що призвели до таких трагічних наслідків, будуть стовідсотково притягнуті до відповідальності", - цитує прес-служба пана Порошенка.

Він також узяв розслідування справи, яке веде Генеральна прокуратура, під особистий контроль.

За словами в.о. керівника Нацполіції Вадима Трояна, якого цитує прес-служба президента, нічна операція була частиною спецоперації, яка проводиться по всій країні. Він сказав, що правоохоронці виявили банду, яка діяла в Києві і області.

"Він повідомив, що до складу злочинної групи входили кілька осіб, серед яких були вже судимі за розбої та особи, які працювали, або мають відношення до правоохоронних органів", - сказано в повідомленні прес-служби.

За його словами, всі учасники банди затримані.