Експерт пояснив, чому гальмується співпраця України з МВФ

Через невиконання українським урядом зобов'язань перед МВФ, зокрема з приватизації, співпраця з Фондом цього року може бути не продовжена

Такий прогноз на прес-конференції в Києві оприлюднив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера в Україні Олег Устенко, повідомляє "Укрінформ".
 
"Очевидно, що є серйозне гальмування в нашій співпраці з Міжнародним валютним фондом. Україна не виконала ряд узятих на себе зобов'язань, передусім, що стосується проведення приватизації, як мінімум Одеського припортового. З високою часткою ймовірності роблю висновок, що цього року співпрацю з МВФ не буде продовжено", - сказав він.
 
За словами Устенка, якщо співпрацю з МВФ не буде збережено, то Україні доведеться витратити частину золотовалютних резервів.
 
"У базовому сценарії я все-таки розраховував на те, що як мінімум в першому кварталі 2017 року Україна не зможе відновити в активній фазі співпрацю з Міжнародним валютним фондом", - зазначив експерт.
  • Нагадаємо, що 21 листопада міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що наразі Україна не має гострої потреби у наступному транші МВФ.
  • Міжнародний валютний фонд у грудні не розглядатиме питання виділення Україні четвертого траншу.