Культурні діячі закликали Кличка підтримати нову архітектуру Театру на Подолі

Півсотні українських діячів культури та мистецтва підписали заклик адміністрації Театру на Подолі до мера Києва Віталія Кличка підтримати відкриття нової будівлі Театру на Подолі в існуючій архітектурній формі

Про це йдеться в відповідному зверненні, передає УНІАН.

"Довгі роки від моменту заснування трупа театру працювала на пташиних правах у залі в Гостинному Дворі в жахливих принизливих умовах. Під час вистав актори чекали свого виходу, гримувалися та одягалися у вузькому підвалі уздовж труб теплотраси, шириною менше 2 метрів, не обладнаному найменшими зручностями. Чоловіків і жінок розділяла лише штора. Глядачі були вимушені дивитись вистави тримаючи верхній одяг на колінах, оскільки в театрі не було навіть гардеробу. Тому складно переоцінити значення для трупи Театру на Подолі можливості нарешті, через довгі 23 роки, отримати справжній Дім", - заявили захисники нового архітектурного проекту.

Діячі культури також зауважили, що новий фасад театру спроектовано в відповідності до сучасних європейських архітектурних тенденцій.

"Розуміючи і поважаючи обидві позиції киян, ми, що нижче підписалися, звертаємося до Вас із проханням підійти до оцінки ситуації, що склалася комплексно, беручи до уваги сучасні європейські тенденції в архітектурі та містобудуванні, а також важливість відкриття нового театру для культурного життя Києва, і підтримати архітектурний проект нової будівлі в його існуючому вигляді", - йдеться в листі до Кличка.