Нардеп пояснила, навіщо Онищенко витратив $30 млн на кампанію проти Яценюка

Депутат від "Народного фронту" Тетяна Чорновол розповіла, чим Арсеній Яценюк так "завинив" перед нардепом Олександром Онищенком, який влаштував проти нього наклепницьку кампанію за $30 млн

Про це Чорновол написала на своїй сторінці у Facebook.

"Істина полягає в тому, що Яценюк наступив на корупційну схему збагачення Онищенка. І той не жалів корупційних коштів, щоб знищити ворога", - йдеться в повідомленні.

За словами Чорновол, все розпочалося одразу після Майдану, коли Яценюка дав завдання ліквідувати схеми обкрадання держави через спільну діяльність (СД) з "Укргазвидобуванням".

"СД - це суто корупційна схема, це коли приватні фірми на шару отримували державні свердловини, право продавати весь об’єм газу та можливості ховати прибутки. Левова частка таких СД в країні належала Олександру Онищенку. Хоча не зовсім так. До Майдану це був бізнес іншого Олександра – Януковича. Онищенко був лише менеджером. А після Майдану для Онищенка настала лафа - все його, одноосібно", - пише нардеп.

Читайте такожТорби з $6 млн та змова для повалення Яценюка: Онищенко про корупцію в Україні

Усі підприємства СД почали платити - бюджет додатково поповнився лише за рік на 6 млрд грн. Навіть Фірташ платив. Єдиним бенефіціаром СД, який відмовився, був Онищенко. За 1,5 роки Чорновол дослідила та нарахувала, що той не заплатив в бюджет 2 млрд грн. тільки ренти та близько 500 млн ПДВ. 

Гроші, не заплачені в бюджет, Онищенко платив інфокілерам.

На запитання британського видання про те, чи були звинувачення правдивими, нардеп-втікач відповів: "Я не знаю точно, що було правдою, а що - ні. Я ніколи не перевіряв. Для мене важливо було просто влаштувати скандал".

Як уже повідомлялося, Онищенко розповів, як витратив майже $30 млн на кампанію проти Яценюка.