Онищенко хотів купити телеканал "112", - директор інвесткомпанії

Нардеп-втікач Олександр Онищенко хотів купити телеканал "112"

Про це заявив керуючий директор інвестиційної компанії ICU Макар Пасенюк, повідомляє ЛІГА.net.

"Саме щодо "112-го" моє залучення зводиться до дуже короткої роботи з Олександром Онищенком у травні 2015 року. Він звернувся до мене із запитом оцінити актив і структурувати операцію з купівлі "112-го". Коли з'ясувалося, що власник каналу Андрій Подщіпков змінив свої наміри і вже не продає канал, необхідність в моїх послугах відпала", - розповів Пасенюк.

Нагадаємо, сам Онищенко стверджував, що збирався купити 112 канал за дорученням в інтересах президента України Петра Порошенка.

Зазначимо, що згадане інтерв'ю з Пасенюком було записано до того, як Онищенко озвучив свіжу порцію компромату на Порошенко.

Пасенюк також додав, що тема можливого продажу "112-го" каналу спливла після того, як до нього звернувся Віктор Поліщук (власник банку Михайлівський) і повідомив, що хоче придбати канал для себе.

Читайте також112 миттєвостей піару. Навіщо Онищенку скандал навколо продажу каналу

"Коли на прохання Поліщука я прийшов на зустріч з продавцем, то не побачив Андрія Подщіпкова, який був раніше мені представлений як власник. Тоді я покинув переговорний процес за власною ініціативою, запідозривши спробу маніпулювати моїм ім'ям", - сказав Пасенюк.

"Ні Онищенко, ні Поліщук не вели мову, що вони діють в чиїхось інтересах. Обидва говорили, що хочуть купити цей актив для себе. Яка у них була при цьому мотивація - чи хотіли вони стати медіамагнатами, сподівалися лояльною інформаційною політикою наблизити себе до чинної влади, чи збиралися вести особисте ток-шоу - мені невідомо. Багаторічний досвід спілкування з дуже різними людьми підказує, що могло бути все що завгодно", - додав керуючий директор ICU.

Він також стверджує, що реальним власником телеканалу 112 є Андрій Подщіпков: "У документах саме він фігурував як власник. Ніхто, крім нього, підписати папери не міг, і нікому іншому заплатити не можна було б".