Жінки Венесуели продають своє волосся для покупки їжі та ліків

Жінки, які проживають в Венесуелі, через серйозні економічні і соціальної кризи в країні, для покупки їжі, підгузників і ліків приїжджають до колумбійського міста, де продають своє волосся

Про це повідомляє Reuters.

Відзначається, що подібний варіант отримання грошей став дуже популярний в останні тижні. На мосту, який з'єднує венесуельське місто Сан-Антоніо і колумбійське Ла Параду, стоять десятки людей, які говорять, що готові купити волосся.

За даними агентства, приблизно 200 жінок в день приходять до одного з семи саморобних стендів на території колумбійського міста. Пасма після цього продаються в інше місто в Колумбії - Калі.

45-річна продавщиця Селіна Гонзалес приблизно годину простояла в черзі, щоб продати свої пасма за 60 тис. колумбійських песо (приблизно $20), що є мінімальним розміром оплати праці та талонів на їжу в місяць в її рідній Венесуелі.

За її словами, вона страждає від артриту і їй потрібні ліки. "Це небагато, але принаймні я зможу купити знеболюючі", - сказала Гонзалес. Жінка не говорила своїм рідним про те, що зважилася на такий крок.

У міністерстві інформації Венесуели не відповіли на прохання агентства прокоментувати ситуацію.