Авіакатастрофа в Колумбії: пілот перебував під слідством

Болівійський льотчик Мігель Кірога, який керував літаком, що розбився в Колумбії на минулому тижні, перебував під слідством у Болівії і навіть був під арештом

Про це заявив міністр оборони Болівії Реймі Феррейра, повідомляє агентство ABI.

"Капітан Кірога, який був пілотом літака, що розбився, переслідувався до суду болівійськими ВПС, в тому числі щодо нього була постанова про примусове виконання рішення суду", - каже Феррейра.

За його словами, Кірога і ще 4 пілоти були притягнуті до суду за самовільне залишення служби у ВПС. Болівійський закон передбачає, що льотчики, які отримали за рахунок держави освіту і підготовку, повинні певну кількість років відслужити у ВПС. Проте Кірога і товариші вирішили звільнитися раніше встановленого терміну.

"Ассошіейтед Прес" наводить інші заяви глави міноборони щодо заборгованості компанії LaMia перед ВПС країни за ремонт і зберігання літаків компанії. За його словами. Кірога був одним з акціонерів перевізника і п'ять місяців тому був затриманий за борги, проте швидко зумів вийти на свободу.

"LaMia привезла три літаки для ремонту силами ВПС в 2014 році, але заплатила тільки половину грошей, два літаки вона так і не забрала, а також не заплатила за зберігання, ці літаки досі затримані", - сказав Феррейра.