Фінансово-промислова група Ярославського не приватизуватиме ОПЗ

Фінансово-промислова група DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського не братиме участь у приватизації Одеського припортового заводу

Про це йдеться в офіційній заяві групи компаній.

В DCH зазначили, що Фонд держмайна невірно вказав суму кредиторської заборгованості підприємства.

"Реальна сума кредиторської заборгованості становить не менше $85 млн, а в найбільш песимістичному варіанті може перевищувати $350 млн. Це фактично збільшує ціну придбання ОПЗ для потенційних покупців до $550 млн і більше в порівнянні з ціною, за якою акції підприємства виставлені на продаж", - йдеться в заяві.

У групі компаній також нагадало, що по підприємству ініційовано розгляд в Антимонопольному комітеті України та виконавче провадження. Крім того, в DCH поскаржилися, що не мали можливості для участі в перемовинах.

"ФДМУ не надав представникам DCH можливості очної участі в переговорах про умови та положення договору купівлі-продажу акцій ОПЗ. Наші пропозиції щодо спірних питань залишились необговореними, а самі відповідні питання - відкритими. У зв'язку з цим група DCH змушена відмовитися від участі в конкурсі з продажу пакета акцій даного підприємства на умовах, запропонованих ФДМУ. У той же час, DCH заявляє про свою зацікавленість в майбутньому в придбанні ОПЗ і готовність подальшої співпраці з цього питання", - підсумували в DCH.