Комітет Ради одобрив підвищення цін на сигарети

Комітет Ради з питань податкової і митної політики схвалив підвищення специфічної ставки акцизу на тютюнові вироби на 42%, адвалорної ставки - на 3 пункти, до 15%

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідне рішення затвердила більшість членів комітету на засіданні в понеділок.

Разом з тим, комітет не зміг прийняти остаточне рішення в цілому по законопроекту №5132: в засіданні Комітету оголошена перерва - воно продовжиться у вівторок о 14:00.

Як повідомлялося, згідно із законопроектом №5132 спочатку пропонувалося підвищити специфічну ставку акцизу на тютюнові вироби на 30%, адвалорну ставку - на 3 пункти (З 12% до 15%). Зокрема, акциз на сигарети за специфічною ставкою передбачав збільшення з 318,26 грн за 1 тис. штук до 413,74 грн за 1 тис. штук.

Згідно з проектом держбюджету, оприлюдненим на сайті парламенту, збільшення ставок акцизного податку на тютюнові вироби, алкогольні напої, введення єдиної ставки акцизного податку на дизпаливо, зменшення тіньового обороту палива в результаті впровадження електронного адміністрування акцизного податку дозволяє розраховувати на додаткові надходження в бюджет на рівні 14,2 млрд грн.