Рада підтримала зміни до Податкового і Бюджетного кодексів

Верховна Рада прийняла за основу законопроекти про зміни до Податкового і Бюджетного кодексів України

Рада прийняла за основу "Закон про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо удосконалення складання та виконання бюджетів) №5131 та "Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році" №5132, пізніше  нардепи проголосували за скорочення терміну підготовки другого читання, передає Еспресо.TV.

Законопроект  "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" передбачає унормування передачі фінансового забезпечення видаткових повноважень з місцевих бюджетів на загальноосвітні навчальні заклади, оплату послуг з підготовки кваліфікованих робітників на умовах регіонального замовлення у професійно-технічних та інших навчальних закладах, оплату комунальних послуг та енергоносіїв закладів охорони здоров’я. Також встановлено, що до видатків місцевих бюджетів відносяться видатки на надання пільг з послуг зв’язку, інших та здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

Також продовжується на 2017 рік  утримання  дошкільних навчальних закладів та закладів культури з бюджетів сіл, селищ, міст районного значення.

Водночас закон передбачає, що Донецька та Луганська обласні військово-цивільні адміністрації погоджують подання органів, що контролюють справляння надходжень бюджету, на повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до місцевих бюджетів.

Закон про внесення змін до Податкового кодексу передбачає збільшення акцизного податку, зокрема на алкогольні напої на 20%, на виноробну продукцію та слабоалкогольні напої на індекс споживчих цін 12%, на тютюнові вироби на 30% специфічну та на 3 відсоткові пункти (з 12% до 15%).