Рада звільнила від податків імпорт тканини для кулезахисних шоломів

Верховна Рада ухвалила законопроект №5128 щодо ввезення до України тканин для виготовлення спецзасобів індивідуального захисту

За "Закон про внесення зміни до пункту 4-1 розділу ХХІ Митного кодексу України щодо постачання на митну територію України матеріалів (тканин) для виготовлення спеціальних засобів індивідуального захисту" проголосували 248 депутатів, передає Еспресо.TV.

"Внаслідок недосконалості законодавства у нас оподатковувалось ввезення тканин для виробництва кевларових шоломів. Зараз йдеться про зменшення витрат Збройних сил України на закупівлю якісних кулезахисних шоломів", - сказав один з авторів законопроекту, народний депутат від фракції БПП Вадим Денисенко.

Метою законопроекту, як зазначається у пояснювальній записці, є зниження витрат держбюджету на закупівлю спецзасобів індивідуального захисту, що використовуються Збройними Силами України та іншими військовими формуваннями при проведенні АТО.

Пропонується унормувати підстави для звільнення від оподаткування ввізним митом пара-арамідної тканини (кевлар) шляхом уточнення призначення таких товарів - для виробництва захисних шоломів.