СБУ вибачилась за затримання оператора Еспресо

Керівництво СБУ вибачилось за можливу переоцінку співробітниками рівня загроз під час відкриття вежі на горі Карачун за участю президента України

Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська у Facebook.

"Хочу від імені керівництва Служби вибачитися за можливу переоцінку співробітниками рівня загроз", - написала Гітлянська. 

Вона підкреслила, що у районі проведення антитерористичної операції СБУ та інші правоохоронні органи вкрай прискіпливо ставляться до заходів безпеки, особливо під час подій за участю керівництва держави. 

"Представники ЗМІ, яким був обмежений доступ на подію, за наявною інформацією, є фігурантами кримінальних проваджень, у тому числі за незаконне зберігання зброї або не надали правоохоронцям документів, що підтверджують їхні особи", - повідомила Гітлянська.

Вона пояснила, що "можливості оперативно з’ясувати деталі ситуації в "польових" умовах не було, тому для забезпечення безпеки заходу їм було обмежено доступ на подію".

"Зазначу, що рішення приймалося виключно щодо окремих осіб, а не медіа, від яких вони подали заявки. Усі акредитовані ЗМІ мали безперешкодну можливість для висвітлення заходу", - наголосила Гітлянська. 

Вона наголосила, що законодавство надає право правоохоронцям обмежувати доступ до об'єктів де відбуваються охоронні заходи, за наявності підстав для цього.

"Керівництво Служби ретельно перевірить доцільність дій співробітників з недопущення журналістів на подію", - повідомила Гітлянська.