Порошенко підписав указ про програми співробітництва з НАТО

Президент Петро Порошенко підписав указ "Про річні національні програми під егідою Комісії Україна–НАТО"

Про це інформує прес-служба президента України.

Указ запроваджує новий порядок розробки річних національних програм співробітництва України з НАТО та оцінювання результатів їх виконання. Відповідний порядок міститься у "Положенні про розроблення річних національних програм під егідою Комісії Україна–НАТО та оцінювання результатів їх виконання".

Нове положення розроблене з урахуванням актуальних завдань співробітництва України з Альянсом, зокрема щодо реформування сектору безпеки і оборони. Цей документ встановлює детальні норми і вимоги щодо змісту, порядку підготовки та оцінювання виконання річних національних програм співпраці України з НАТО.

Згідно указу, Кабінет міністрів забезпечуватиме розроблення проектів річних національних програм на відповідний рік, а також здійснюватиме координацію діяльності центральних органів виконавчої влади та інших державних органів з виконання таких програм.

Уряд також подаватиме до 15 січня наступного року президентові інформацію про результати виконання річної національної програми на поточний рік та пропозиції щодо дальшого розвитку відносин з НАТО.