Рада закликала світ визнати Голодомор геноцидом

Парламент ухвалив звернення до демократичних держав світу визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу

За проект цієї постанови за №3525 проголосувало 233 народних депутатів, повідомляє Еспресо.TV.

За словами глави Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності Миколи Княжицького, цей проект пролежав у парламенті рік. Тож настав час його ухвалити.

Нардеп Олександр Бригинець навів цікаву статистику: під час Голодомору вмирало щохвилини 17 людей. Таким чином, Верховна Рада в ті часи вимерла б за 25 хв.

У зверненні наголошується, що політика злочинного комуністичного тоталітарного режиму в 1932-1933 роках - злочин проти людяності відповідно до Конвенції ООН від 9 грудня 1948 року про запобігання злочину геноциду і покарання за нього.

"Сьогодні Україна знову стала жертвою агресії сталінських послідовників із Кремля. Україна протистоїть не лише агресії зі сходу, але й масштабній інформаційній навалі, опертій на брехню. Агресор знову вибудовує стіну пропаганди, щоб приховати свої злочини. І сьогодні, як і вісім десятків років тому, Україна потребує слова правди, щоб світ знав", - йдеться у зверненні.