У Запоріжжі рецидивісти побили і пограбували бійця АТО

Слідчі Олександрівського відділення поліції Запоріжжя оголосили про підозру двом раніше засудженим громадянам, які побили та пограбували демобілізованого учасника бойових дій

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області.

6 грудня о 05:03 до Олександрівського відділення Головного управління Нацполіції в Запорізькій області звернувся 39-річний мешканець села Степове. Чоловік розповів, що 10 хвилин тому на залізничному вокзалі "Запоріжжя-2" його побили та пограбували невідомі, після чого побігли у бік парку.

На місце події було направлено наряд патрульної служби та слідчо-оперативну групу відділу поліції. Там до правоохоронців звернувся із заявою потерпілий та повідомив, що о 04:50 його побили двоє невідомих, після чого з кишені куртки витягли мобільний телефон, банківську картку і посвідчення учасника бойових дій.  

Неподалік від місця скоєння злочину поліція затримала схожих за описом чоловіків. Ними виявилися 45-річний та 38-річний раніше засуджені за скоєння злочинів мешканці Запоріжжя.

Потерпілий упізнав у них своїх кривдників, а під час поверхневої перевірки в одного з них поліцейські виявили речі заявника. Патрульні передали злодіїв працівникам Олександрівського відділу поліції. Останні доставили грабіжників у відділення поліції, де допитали їх.

Зловмисникам уже повідомлено про підозру. Їх затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та направлено в ізолятор тимчасового тримання. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Слідчим Олександрівського відділення поліції відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж). Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі строком від 4 до 6 років.

Триває перевірка затриманих на причетність до скоєння аналогічних правопорушень.