Британський журналіст створив карту світу із головними особливостями країн

Британський журналіст і дизайнер в області інфографіки Девід МакКендлес створив карту світу, на якій вказано, в чому кожна країна є лідером

Про результати дослідження повідомляє The Independent.

Дослідник розділив інформацію на 9 категорій: товари, психологія, екологія, кулінарія, економіка, ввічливість, людяність, технології і мерзота. Бази даних були отримані у Всесвітній організації охорони здоров'я, ЦРУ, Світового банку, Reuters, Forbes і інших джерел.

З'ясувалося, що Росія є лідером за кількістю роликів, записаних на відеореєстратори, Білорусія опинилася найбільш питущою нацією. Україна очолила рейтинг як країна, в якій знаходиться найбільше в світі KFC для автомобілістів (дані відзначені в документі).

Казахстан є найкращою країною з видобутку урану, Литва лідирує за швидкістю Wi-Fi, а Латвія, за даними автора дослідження, утримує першість за кількістю жінок до кількості чоловіків.

Багато дивного знайшлося і в інших частинах світу. Так, наприклад, Пакистан лідирує за кількістю гей-порно, в Болівії більше всіх в світі споживають бразильських горіхів, а Руанда очолила список країн за кількістю жінок у парламенті.

Китай лідирує за кількістю ув'язнених журналістів, Туреччина відрізняється підвищеною цензурою в Твіттері, а Перу - кокаїном.

Угорщина стала лідером за кількістю порнозірок, Швеція - за якістю поп-музики. Також виявилося, що голландці не можуть жити без кави, греки - без сиру, норвежці - без піци, а французи - без віскі.