ГПУ направила НАЗК матеріали щодо е-декларацій 53 нардепів

Генпрокуратура направила до НАЗК матеріали щодо 53 народних депутатів після перевірки їхніх електронних декларацій

Про це заявила очільник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Генеральної прокуратури Валентина Сеник, повідомляє "Укрінформ".

Вона пояснила, що з цих 53 народних обранців, один нардеп подав декларацію несвоєчасно, 28 депутатів - не повністю відобразили в деклараціях дані. Через суміщення була направлена інформація стосовно 11 депутатів і за одержання подарунків - стосовно двох нардепів. Також було надіслано матеріали щодо одного високопосадовця, який з 1998 року заробив трохи більше 10 тисяч гривень, натомість у своїй електронній декларації відобразив суму 9 мільйонів. 

"Опрацьовано десь половину електронних декларацій народних депутатів, до НАЗК вже надіслано матеріали з інформацією для вжиття заходів відповідно до Закону «Про запобігання корупції", - наголосила Сеник.

Вона пояснила, що, оскільки різниця між задекларованим майном та наявним є меншою, ніж 250 мінімальних заробітних плат, всі ці депутати можуть бути притягнені лише до адміністративної відповідальності.