Гройсман назвав "дуже складним завданням" підвищення пенсій

Для того щоб українські пенсіонери отримали достойні соціальні виплати, необхідно подолати дефіцит Пенсійного фонду і вивести з тіні зарплати

Про це під час години запитань до уряду заявив прем'єр Володимир Гройсман, передає Еспресо.TV.

"Я абсолютно згоден, що пенсія 949 грн - це виклик для нас для всіх. Але звідки це взялося? Це люди, які не мають трудового стажу. Це в тому числі жертви прихованого безробіття, яке панувало десятиріччями в нашій країні", - заявив Гройсман.

За його словами, підвищенню пенсій у майбутньому сприятиме підвищенню рівня мінімальної зарплати до 3200 грн з 1 січня 2017 року.

Гройсман вважає, що ті, хто отримуватимуть з 1 січня 2017 року 3200 грн, будуть отримувати нові відрахування у Пенсійний фонд, а отже претендуватимуть на достойну старість.

"Що стосується пенсій... Ми працюємо над цим. Але питання не тільки в коштах, а й в ресурсі. Мені теж болить, коли людина отримує 949 грн. Мені болить, коли людина отримує 1600 грн. Це теж величезна проблема. Але ми маємо пам'ятати, що маємо Пенсійний фонд з дефіцитом 156 млрд грн. Це означає, що ми маємо здолати дефіцит і підвищити розмір пенсій. Це дуже складне завдання", - заявив Гройсман.

Він запевнив "усіх пенсіонерів, що щодня думає над питанням осучаснення пенсій, і як тільки з'явиться можливість це зробити, то одразу це зробить".