На Запоріжжі в будинку відпочинку вибухнула граната, є загиблі

В смт Кирилівка, що у Запорізькій області, в непрацюючому приватному будинку відпочинку стався вибух

За попередньою інформацією, вибухнула граната, з якою необережно повівся один із приватних охоронців, повідомляють у Нацполіції.

Вибух стався 8 грудня о 21:00. Його почув Олександр Варламов – помічник оперативного чергового Якимівського відділення поліції, помешкання якого знаходиться по сусідству. У приміщенні він побачив два скривавлених тіла. Вибух спровокував пожежу. 

Правоохоронець загасив полум’я, зателефонував до поліції і "швидкої" та надав пораненому домедичну допомогу. Своєчасне втручання дозволило врятувати життя пораненому охоронцеві, який міг загинути від втрати крові.

Трагедія сталася внаслідок надмірного вживання алкоголю приватними охоронцями та необережного поводження з гранатою одним із них - 17-річним мешканцем Мелітополя. Подібна нерозважна поведінка коштувала молодикові життя, а його 43-річному колезі – чисельних поранень.

Звідки у загиблого, який, незважаючи на юний вік, раніше вже мав неприємності із законом, з’явилася граната, встановить досудове розслідування, розпочате за ознаками ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами) та ст.. 264 (Недбале зберігання зброї або бойових припасів) Кримінального кодексу України.