У Криму ФСБ схопила українського активіста

Силовики російської ФСБ у окупованому Криму затримали українського активіста Володимира Балуха

Про це повідомляє в Facebook Кримська правозахисна група.

"Вранці 8 грудня співробітники ФСБ з'явилися з обшуками в с. Серебрянка Роздольненського району Криму. Обшуки проводилися протягом 4-х годин у будинках українського активіста Володимира Балуха та його матері. Після обшуків активіста затримали", - йдеться в повідомленні.

Співробітники ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе Володимир Балух, виявлені 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Наразі, за відомостями правозахисників, Володимир Балух знаходиться в Роздольненському пенітенціарному закладі.

Володимир Балух відомий своєю проукраїнською позицією. Раніше Кримська правозахисна група повідомляла, що в будинку у Балуха і його родичів співробітники поліції провели два обшуки. Перший обшук пройшов в квітні 2015 року. Під час першого обшуку з даху його будинку зняли український прапор. Після проведення другого обшуку українця звинуватили в образі співробітника поліції Євгена Баранова та засудили до 320 годин примусових робіт.

29 листопада 2016 року Балух розмістив на стіні свого будинку табличку "Вулиця Героїв Небесної сотні, 18", після чого до нього додому прийшов голова сільської ради Степанюк Віталій Вікторович з погрозами звернутися до поліції.