У ЄС мають намір об'єднати безвіз України та Грузії в один пакет, – документ

У Європейському Союзі надання безвізового режиму для України та Грузії можуть об’єднати в один пакет

Про це свідчать внутрішні документи ЄС, повідомляє "ЄвроПравда".

Зазначається, що "справді є різна процедура щодо схвалення українського та грузинського безвізу", але у відповідності до позиції ЄС "грузинський та український безвіз згодом мають об’єднатися".

За рішенням комітету постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) від 17 листопада технічна процедура зі схвалення безвізу для Грузії , має розпочатися, щойно інституції ЄС домовляться щодо параметрів механізму призупинення.
Тоді як за аналогічними рішеннями по Україні, для нашої країни ця процедура має розпочатися, лише коли інституції ЄС завершать узгодження механізму призупинення.

Однак, у відповідності до них (рішень COREPER – ред..), наші країни "розходяться" зараз, щоби... знову "об’єднатися" в січні", адже у тексті і українського, і грузинського документів "є також фраза про те, коли безвізовий режим набуде чинності".

В обох документах йдеться про те, що "це рішення (про скасування віз – ред.) набуде чинності того ж дня, що і рішення... про механізм призупинення".

Тобто, іншими словами, "Грузія пройде процедуру затвердження швидше за Україну, але згодом нам разом доведеться чекати "дати Х". Варто також додати, що наразі проект рішення не містить жодних конкретних дат.