КВУ закликає Верховну Раду знайти кошти на вибори в об'єднаних громадах

Комітет виборців України закликає Верховну Раду та Кабінет Міністрів знайти можливість для виділення коштів на діяльність районних територіальних виборчих комісій у рамках виборів в об'єднаних територіальних громадах

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Facebook сторінку КВУ.

"На 11 та 18 грудня 2016 року призначені перші вибори в 184 об'єднаних територіальних громадах, позачергові вибори старост, проміжні вибори до сільських, селищних рад, а також повторне голосування. До організації виборчого процесу залучені, в тому числі, районні територіальні виборчі комісії. Проте під час формування кошторису на проведення виборів не було передбачено коштів на їх діяльність", - повідомляє КВУ.

У повідомленні зазначено, що районні ТВК відповідно до закону "Про місцеві вибори" утворюють дільничні виборчі комісії, проводять жеребкування щодо включення до їх складу кандидатур, розглядають скарги в день виборів.

КВУ повідомляє, що районні ТВК розпочали свою роботу наприкінці жовтня і їх члени за власний рахунок оплачували послуги телефонної та інтернет-зв'язку, друкували необхідні матеріали, видавали відповідні документи.