В СБУ розповіли, що загрожує Савченко за поїздку в Росію

Говорити про те, що за відвідини народним депутатом Надією Савченко Росії чи за її зустрічі з бойовиками у Мінську передбачається кримінальна відповідальність поки зарано

Про це розповів керівник апарату СБУ Олександр Ткачук в ефірі Еспресо.TV.

За його словами, зустрічі Савченко з бойовиками могли не узгоджуватися із СБУ через те, що народний депутат просто не знала, що про це потрібно повідомляти.

"Те, що вона (Савченко) не узгоджувала це питання зі службою, з офіційними представниками, які уповноважені державою на здійснення таких переговорів, тобто будь-які домовленості, які були до цього досягнуті, - їй про це просто могло бути не відомо", - зазначив Ткачук.

А щодо відвідини Савченко Росії у жовтні цього року, щоб бути присутньою на розгляді апеляції на вирок українським політв'язням Миколі Карпюку і Станіславу Клиху,то тут може йти мова про порушення саме режиму секретності.

"За це передбачена адміністративна відповідальність. Казати про якусь кримінальну відповідальність поки зарано. Ця подія разом із іншими буде аналізуватися в комплексі. І казати про те, що дії Савченко не відповідають інтересам України поки зарано. Але мова, у першу чергу, має йти про моральну і політичну відповідальність", - наголосив Ткачук.