Нардеп пояснила, що не зробило НАЗК для перевірки е-декларацій

Перший крок, який мало зробити НАЗК - це заключити двосторонні домовленості щодо надання доступу до повних податкових баз даних

Про це у ефірі Еспресо.TV заявила народний депутат від фракції БПП, голова комітету з питань податкової політики ВР Ніна Южаніна.

"Необхідно було розробити порядок перевірки електронних декларацій. У мене зараз найбільше претензій до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Перевірками декларацій мають займатись фахівці, які добре розуміють, які дані можна отримати з реєстрів, чи наповнені ці реєстри, чи будуть розбіжності. Зокрема, Державна фіскальна служба є монополістом щодо баз даних, частина з яких не є в електронному вигляді", - сказала Южаніна.

За її словами, перший крок, який мало зробити НАЗК — це заключити двосторонні домовленості щодо надання повних баз даних.

"Цього немає. Як може НАЗК планувати отримання даних з ДФС, якщо ще напрацьовано такого документу. Чи дасть ДФС дані чи не дасть — це під великим знаком питання", - додала нардеп.