Обшуки у Службі автодору: нардеп побив співробітника СБУ

Під час проведення слідчих дій у Службі автомобільних доріг Хмельницької області народний депутат завдав важких ушкоджень співробітнику Служби безпеки України

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.

"Сьогодні стався ганебний для демократичної країни випадок. Народний обранець дозволив собі нанести важкі ушкодження співробітнику СБ України при виконанні ним службових обов’язків. Унаслідок чого співробітник служби госпіталізований з черепно-мозковою травмою", - написала вона.

Гітлянська зазначила, що Нацполіція проведе розслідування не лише за фактом бійки, але і щодо залучення депутатом для спротиву процесуальним діям правоохоронців декількох десятків "тітушок".

"У свою чергу, СБУ триматиме на контролі розслідування цього інциденту. Ми будемо жорстко реагувати на силовий тиск. Ніхто не може, навіть прикриваючись депутатським мандатом, безкарно здійснювати напади на наших співробітників", - наголосила речниця СБУ.

Водночас "Інтерфакс-Україна" з посиланням на власні джерела повідомляє, що обшуки проводилися на ПП "Аграрна компанія 2004" та ПАТ "Хмельницької ШБУ-56". Ці підприємства підконтрольні народному депутату України (депутатська група "Воля народу") Сергію Лабазюку.

За інформацією агентства, під час обшуку на одному з підприємств депутат чинив фізичний опір слідчо-оперативній групі, викликав охорону, і в результаті зіткнення особисто наніс співробітникові СБУ тілесні ушкодження.