Мер Перемишля заперечує вигуки "Смерть українцям" на суботньому марші

Мер Перемишля Роберт Хома, який був одним з патронів суботнього "маршу орлят перемишльських і львівських" й особисто брав у ньому участь, каже, що не чув антиукраїнських вигуків

Про це він написав в листі до генконсула України у Любліні Василя Павлюка, повідомляє "Укрінформ".

"Як і пан консул (Павлюк), про вказані події (антиукраїнські вигуки) під час "маршу орлят перемиських і львівських" я довідався зі ЗМІ, соцмереж. Я поділяю ваше занепокоєння, особливо тому, що я особисто брав участь у марші і не чув вигуку, який мав прозвучати під час маршу біля українського Народного дому", - стверджує Хома.

За його словами на відео, на якому зареєстровано цей вигук, ніхто інший не підхопив цю фразу.

"Незалежно від того, чи це була безвідповідальна і нерозумна дія однієї людини чи провокація, решта маніфестантів повела себе так, як я й очікував, беручи патронат над заходом", - заявив мер Перемишля.

Він підкреслив, що неодноразово інформував про те, що марш не спрямований проти будь-кого, а має на меті вшанувати молодь, яка загинула у боротьбі за Перемишль і Львів.

Хома нагадав, що організатори маршу подали заяву до прокуратури про скоєння злочину й він очікуватиме на інформацію про хід розслідування. 

Водночас він зауважив, що крім цього випадку, захід відбувся "гідно" і під час нього не було елементів, які свідчили б про "заклики до ненависті на національному грунті". 

Також він висловив переконання, що "поодинокі випадки" дій, які негативно впливають на польсько-українську співпрацю, не можуть свідчити про загальний рівень відносин.