Міхал Дворчик звернувся до прокуратури Перемишля через антиукраїнські гасла

14 грудня співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Польща Микола Княжицький візьме участь у відкритті виставки "Петлюра-Пілсудський. За нашу і вашу свободу", яка відбудеться у Сеймі Республіки Польща у Варшаві

Напередодні ж голова групи з польської сторони Міхал Дворчик звернувся до районної прокуратури Перемишля із заявою про негайне з'ясування цього інциденту і про застосування заходів з метою виявлення та відповідного покарання винних у провокації.

"Прагну висловити моє найглибше співчуття з приводу провокації, яка сталася 10 грудня цього року під час Маршу Пам'яті Орлят - молодих захисників міста в Перемишлі. У доступному в інтернеті матеріалі чути оклик "Смерть українцям!". Підбурювання до насильства, гасла переповнені ненавистю, створення міжетнічної напруженості - це дії, які слід безумовно засудити", - наголосив він.

Він зауважив, що поляків та українців єднає більше, ніж розділяє.

"Наші відносини (слід- ред.) будувати опираючись на правду в дусі дружби та співпраці, вірячи, що наша співпраця та керовані нами парламентські білатеральні групи будуть надалі впливати на поглиблення польсько-українських відносин, висловлюю слова пошани", - наголосив Дворчик.