Прокуратура порушила справи про звільнення 21 мобілізованого працівника "АрселорМіттал"

Криворізька прокуратура №1 здійснює процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактами незаконного звільнення 21 працівника "АрселорМіттал Кривий Ріг", що служили у ЗСУ

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

Зазначається, що діючим законодавством передбачено збереження робочого місця, посади та середньої зарплати за працівниками, яких було призвано під час мобілізації для проходження строкової військової служби у ЗСУ. Проте посадові особи вказаного підприємства, порушуючи вимоги законодавства про працю, незаконно звільнили 21 працівника у період проходження ними строкової військової служби.

"Незаконні рішення про звільнення військовослужбовців приймали 14 начальників структурних підрозділів зазначеного підприємства, яким наразі готується повідомлення про підозру у вчиненні даного злочину. Вісім незаконно звільнених військовослужбовців з метою поновлення своїх прав звернулися з відповідними позовними заявами до місцевих судів, які… зобов’язали підприємство поновити на роботі звільнених та виплатити їм грошові кошти за час вимушеного прогулу", - підкреслюється в повідомленні.

Наразі досудове розслідування у одному з вказаних кримінальних проваджень завершено, обвинувальний акт скеровано до Дзержинського райсуду Кривого Рогу для розгляду, який відбудеться 16 грудня.