"Записи Онищенка": НАБУ викликало Довгого на допит

Детективи Національного антикорупційного бюро України викликали народного депутата із групи "Воля народу" Олеся Довгого на допит як свідка

Про це повідомили в прес-службі НАБУ у вівторок вдень, передає "Інтерфакс-Україна".

Довгого викликали на допит в рамках розслідування кримінального провадження за інформацією нардепа Олександра Онищенка про нібито підкуп нардепів.

"Довгий викликався сьогодні на допит як свідок у рамках розслідування кримінального провадження за інформацією, озвученою в іноземних ЗМІ народним депутатом Олександром Онищенком про підкуп парламентаріїв, проте в призначений час не з'явився в НАБУ", - повідомили в антикорупційному бюро.

Раніше НАБУ розпочало досудове розслідування фактів, які були озвучені у заявах нардепа Олександра Онищенка, якого розшукують за підозрою у скоєнні економічних злочинів.

Перебуваючи у Великій Британії, Онищенко заявив, що через нього Адміністрація президента здійснювала підкуп депутатів заради певних голосувань.

Він зазначив, що готовий передати ці матеріали НАБУ, але не хоче це робити у Варшаві, де, за його словами, представники НАБУ пропонували йому зустріч. 

Онищенко оприлюднив першу частину своїх записів, на яких він розмовляє з нібито депутатом Олесем Довгим, який, за його твердженням, приїхав з ним домовлятися.

За словами Онищенка, суть розмови зводилася до зустрічної пропозиції: "Довгий від імені влади пропонує, щоб всю відповідальність у кримінальній справі взяла на себе моя мати (Інеса Кадирова - проходить у справі як глава газової схеми, в результаті якої державі, за версією слідства, було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн, - ред.)".

Довгий підтвердив зустрічі з Онищенком.