Савченко зустрічалась з Тандітом до і після перемовин з бойовиками, - ЗМІ

Нардеп від "Батьківщини" Надія Савченко зустрічалася з радником голови СБУ Юрієм Тандітом напередодні та після зустрічі з ватажками "ДНР/ЛНР"

Про це повідомляє видання "Дзеркало тижня" з посиланням на непов'язані між собою джерела в АП та СБУ.

Джерела зазначають, що під час перемовин з окупантами також був присутній близький до Віктора Медведчука керівник ГО "Офіцерський корпус" Володимир Рубан, який займається звільненням заручників. 

Таким чином перша зустріч нардепа з Тандітом відбулася 6 грудня, тим часом як Рубан зустрічався з керівником центру АТО щодо пошуку та звільнення заручників, полковником СБУ Юрієм Качановим. Наступного дня вони зустрілися з ватажками бойовиків, а 8 грудня, після повернення з Мінська, Савченко знову зустрілася з Тандітом.

Джерела видання зазначають, що українська влада, ймовірно, хоче залучити Савченко до перемовин щодо врегулювання ситуації на Донбасі, втім приховує це.

"Під час переговорів Савченко та Рубана з бойовиками йшлося не стільки про звільнення заручників, скільки про шляхи врегулювання конфлікту на Донбасі. Акцент був зроблений на політичний процес", - наголосило джерело.