Тетерук пояснив, як Савченко заважає владі у звільненні політв'язнів

Зустріч народного депутата від "Батьківщини" Надії Савченко з ватажками бойовиків "ЛНР/ДНР" нівелює зусилля української влади та дипломатії щодо обміну політв’язнів

Про це заявив заступник керівника фракції "Народний фронт", член Комітету з питань національної безпеки і оборони Андрій Тетерук, повідомляє прес-центр партії.

За його словами, ця зустріч нардепа з окупантами є необдуманим, ганебним та надзвичайно руйнівним кроком для держави. Ця подія є особливо недоречною зараз, коли Україна робить все можливе, щоб згуртувати навколо себе антипутінську коаліцію, яка б тиснула на Путіна, щоб той відмовився від російської агресії. 

"І коли сьогодні народний депутат, Герой України, член ПАРЄ, намагається перетнути "нульову лінію" і шукати якоїсь прямої мови з терористами, які відповідають і будуть відповідати за кожну загублену людську долю, така людина повністю паплюжить усі зусилля української влади. Оскільки таким чином вона усуває Кремль як головного чинника агресії на Донбасі і показує всьому світові, що "я, як народний депутат, за яким є підтримка народу, розмовляю з такими ж представниками, але вже так званих "ЛНР/ДНР", тобто рівний з рівними", - наголосив Тетерук.

Він додав, що саме президент та дипломатичний корпус країни мають права та повноваження щодо ведення перемовин стосовно звільнення українських політв’язнів, тим часом жодний народний депутат такими повноваженнями не наділений.