У Білорусі 17 наркодилерів засудили до 218 років тюрми

Мінський міський суд виніс вирок організаторам і розповсюджувачам наркотиків та психотропів через мережу інтернет-магазинів, які працювали в Білорусії і Росії

Загальний термін позбавлення волі для 17 підсудних - 218 років і три місяці, повідомляє ВВС.

Передбачуваний дохід злочинної групи склав $1,7 млн.

Організатором наркомережі суд визнав мінчанина Костянтина Вілюгу і призначив йому 20 років позбавлення волі в умовах посиленого режиму.

Колишнім співробітникам КДБ Білорусії Дмитру Веретенському та Ігорю Корицькому суд призначив, відповідно, 15 і 14 років посиленого режиму. Костянтин Денисевич, в минулому співробітник МВС, отримав 14 років посиленого режиму.

Дві молоді жінки, що входили до складу злочинної групи, також покарані тривалими термінами позбавлення волі. 25-річна Аліна Терегеря засуджена на 18 років, 27-річна Ірина Семеняка - на 16 років.

Вирок Київського міського суду може бути оскаржений чи опротестований в 10-денний термін.

Як з'ясувалося в залі суду, спочатку інтернет-магазини торгували речовинами, офіційно не забороненими в Білорусії.

Колишні співробітники білоруських силових відомств, що опинилися на лаві підсудних, за твердженням слідства, допомагали злочинцям організувати спеціальну експертизу психотропів, оперативно інформували наркоділків про включення небезпечних речовин в заборонений список МВС, ділилися службовою інформацією, допомагаючи злочинцям усувати конкурентів з незаконного бізнесу і ухилятися покарання.