У Луценка відкрили ще одну справу проти Єфремова, - адвокат

Генпрокуратура порушила нове кримінальне провадження щодо колишнього народного депутата від Партії регіонів Олександра Єфремова

Про це заявив адвокат Євген Солодко в Апеляційному суді міста Києва, повідомляє "Укрінформ".

"У п'ятницю, для того, щоб зняти усі чутки у так званій справі Єфремова, ми, сторона захисту, виявили дуже цікаві документи. Ця змінена і доповнена підозра у знову існуючій справі. Ця справа була порушена 8 грудня цього року, тобто буквально минулого четверга", - наголосив він.

За словами Солодка, він не знає, коли і на якій підставі було порушено цю справу, втім прокурор показав захисту постанову про виокремлення матеріалів зі старої справи, яка розслідується з 2014 року. Ці матеріали стосуються підозри Єфремова у здійсненні правопорушень, передбачених статтями 110 і 258 з позначкою 3.

"На сьогодні існує вже дві "справи Єфремова" - одна,  яка порушено 8 грудня і туди ще додано підозру за статтею 111 і за статтею 341 в різних частинах. А в старій справі, що почалася ще в 2014 році і отримала гучне продовження з моменту затримання Єфремова наприкінці липня цього року, залишилася тільки частина 5 статті 191, яка не передбачає взагалі такого запобіжного заходу, як утримання під вартою", - пояснив Солодко.

Адвока додав, що наразі Апеляційний суд намагається вирішити, чи випускати Єфремова з-під варти, чи ні.

"Мабуть, цим можна пояснити більш ніж три з половиною години очікування слухання справи", - підсумував Солодко.