Археологи знайшли таємниче давньогрецьке місто

Археологи з Гетеборзького університету виявили руїни стародавнього міста, які знаходяться в західній частині Фессалії, історичного регіону Греції

Про дослідження вчених повідомляє EurekAlert!.

Раніше вважалося, що в цій місцевості в епоху античності ніколи не було великих поселень.

Місто, датоване 500 роком до нашої ери, розташоване поряд із селом Влохос. Його руїни, які знаходяться в околицях холма Стронгіловоуні, довгий час не привертали увагу вчених, оскільки вважалися такими, що не представляють науковий інтерес.

Однак у вересні 2016 року археологи провели дослідження руїн, використовуючи радіолокацію, яка дозволяє дізнатися, що знаходиться під пагорбом.

Вчені виявили під землею вулиці, площу і стіни. Це доводить, що раніше існувало велике місто. Руїни займають площу понад 40 гектарів. Також було знайдено глиняний посуд і монети.

Вік найстаріших знахідок сягає 2,5 тисячі років, хоча дослідники вважають, що пік процвітання міста припав на ІІІ-IV тисячоліття до нашої ери. Після цього люди залишили поселення, ймовірно, через вторгнення римлян.

За словами вчених, їхнє відкриття допоможе більше дізнатися про грецькі міста античної епохи. У майбутньому, можливо, будуть знайдені інші стародавні руїни.