У Києві встановили "розумне" табло, яке показує швидкість авто

На вулиці Олени Теліги в Києві встановили "розумне" інформаційне табло, яке фіксує та показує швидкість, з якою рухаються автомобілі

Про це повідомляє прес-служба Управління безпеки дорожнього руху.

"Такий спосіб "виховання" водіїв вже зарекомендував себе позитивно у більшості країн Євросоюзу і США. Тепер познайомитися з новинкою зможуть і столичні водії", - сказано в повідомленні.

Принцип роботи табло полягає в безперервному вимірюванні швидкості руху автомобілів в одній смузі руху з виведенням в режимі реального часу результатів вимірювання на цифровий екран.

Цифри підсвічуються різними кольорами залежно від швидкості, з якою рухається автомобіль. Так, якщо швидкість перевищена, спрацьовує червона підсвітка, якщо швидкість в нормі - зелена.

Завдяки екрану водії одразу інформуються про швидкість руху свого авто і діюче обмеження швидкісного режиму, що дозволяє впливати на їхню поведінку, і як наслідок, знизити середню швидкість транспортних потоків та підвищити безпеку дорожнього руху.

Як зазначається, зафіксоване приладом перевищення швидкості не буде використовуватися як підстава для притягнення до адміністративної відповідальності. Цей спосіб покликаний посилити самоконтроль водіїв.

Поки "розумне" табло буде працювати в тестовому режимі. У разі, якщо його результативність позитивно оцінять, новинку будуть використовувати і на інших ділянках доріг з інтенсивним рухом.