У Севастополі українським екс-чиновникам уріжуть пенсійну доплату

Уряд Севастополя ухвалив проект змін до закону міста "Про заходи соціальної підтримки окремих категорій громадян", які, зокрема, стосуються пенсійних доплат колишнім українським чиновникам

Про це повідомляє "Крыминформ".

Директор департаменту праці та соціального захисту населення Станіслав Борисенко повідомив, що в цьому законі є категорія осіб державних службовців, які до 31 грудня 2014 року вийшли на пенсію, маючи право на доплату як державні цивільні службовці за українським законодавством. Таких людей в Севастополі близько 950 осіб.

За його словами, в результаті внесених до федерального законодавства змін, яке стосувалося Кримського федерального округу, станом на 1 січня 2015 року склалася ситуація, коли чим більшу пенсію отримувала людина, тим на більшу доплату вона мала право.

"Наприклад, якщо у людини була пенсія 43 тисячі рублів, то доплата - 33 тисячі, і, якщо 5 885 рублів, то доплата 504 рублі", - сказав Борисенко.

За даними департаменту праці та соціального захисту населення, в місті 135 осіб отримують доплати вищу, ніж соціальна пенсія. Доплати від 35 до 100% соціальної пенсії отримують 110 осіб.

"Пропонується зміна в міський закон, а саме - обмежити додаткову матеріальну виплату цим громадянам - 950 осіб - розміром соціальної пенсії, це 5 559 рублів. Встановити мінімальний розмір - 35% від соціальної пенсії", - пояснив Борисенко.

Він уточнив, що "таким чином 110 осіб не відчують змін, 135 осіб втратять і 750 осіб отримають право на отримання 35% від соціальної пенсії, що становить 1 735 рублів".